TuKoKen kilpailukausi on avattu

Mitä uutta syksy tuo tullessaan?

TuKoKen ilmoittautumisalusta on avattu. Nyt on hyvä aika käynnistää TuKoKe-työskentely.

Haluamme syksyn alkajaisiksi tiedottaa muutamasta uudistuksesta ja antaa pari vinkkiä, joiden toivomme entisestään sujuvoittavan ja helpottavan työskentelyä ja samalla innostavan yhä useampia mukaan tutkimaan, kokeilemaan ja kehittämään.

ESA:n Ilmastoetsivät on nyt osa TuKoKea

Meillä on uusi yhteistyökumppani Euroopan avaruusjärjestö ESA:n Ilmastoetsivät-kilpailu. Se tarkoittaa sitä, että jos projektisi liittyy ilmastoon, voit nyt samalla kertaa yhdellä ilmoittautumisella osallistua sekä TuKoKeen että Ilmastoetsiviin.

Ilmastoetsivät on Euroopan avaruusjärjestö ESA:n kansainvälinen kouluhanke, jota Suomessa operoidaan ESERO Finland hankkeessa. Ilmastoetsivät-projektissa oppilaat ryhtyvät ilmastoetsiviksi tavoitteenaan tunnistaa paikallinen tai Maahan liittyvä ilmasto-ongelma ja tutkia sitä tutkimustiedon tai omien mittausten avulla.

Aihevinkit auttavat aiheen valinnassa

TuKoKeen osallistuminen on nyt aiempaa helpompaa, sillä olemme koonneet valmiita aihevinkkejä, joita voi myös vapaasti soveltaa ja muokata omiin tarpeisiin.

Opettajien etätyöpajoista vinkkejä ja vertaistukea osallistumiseen

Järjestämme syys- ja lokakuun aikana viisi opettajille ja ohjaajille suunnattua etätyöpajaa, joissa keskustellaan innovatiivisuudesta ja TuKoKe-töiden ohjaamisesta eri kouluasteilla. Innovatiivisuudesta alustaa Tekniikan museon johtaja Anssi Tuulenmäki ja TuKoKe-töiden ohjaamisesta joukko kokeneita opettajia. Alustajat kertovat omista kokemuksistaan ja vastaavat osallistujien kysymyksiin.

Lue lisää etätyöpajoista ja tule mukaan

Sama osallistuja voi ilmoittaa TuKoKeen korkeintaan kaksi työtä

Tähän mennessä sama osallistuja on voinut lähettää TuKoKeen niin monta työtä kuin haluaa. Tästä lähtien osallistuja voi ilmoittaa TuKoKeen korkeintaan kaksi työtä, joissa hän on mukana tekijänä.

Toivomme, että työt otsikoidaan ytimekkäästi. Suositeltava otsikon pituus on korkeintaan 60 merkkiä välilyönteineen. Ytimekäs ja kuvaava otsikko avautuu lukijalle helpommin, mikä helpottaa kilpailutöistä tiedottamista ja sujuvoittaa myös töiden arviointia.

Meille on tullut jonkin verran kysymyksiä raportin pituudesta. Se saa olla enintään 20 sivua kirjallisuusluetteloineen. TuKoKea avustaa joukko eri alojen asiantuntijoita, jotka antavat vapaaehtoisesti aikaansa TuKoKe-töiden arvioinnille ja tekevät sitä oman työnsä ohessa. Sivumäärän rajoittaminen on tarpeen, jotta arvioijien työmäärä pysyy kohtuullisena. Oman tekstin tiivistämisessä auttaa aiheen rajaaminen, yksityiskohtien valikoiminen sekä tekstin hiominen ja ilmaisun tiivistäminen. Työhön liittyvät mahdolliset mittaustaulukot, haastattelulomakkeet, ohjelmien lähdekoodit, reaktioyhtälöt ym. voi palauttaa erillisinä liitetiedostoina.

Tulossa uusi iso lopputapahtuma huhtikuussa

Olemme suunnittelemassa keväälle 2024 yhteistä isoa lopputapahtumaa Yritys Hyvä -kilpailun kanssa. Se tarkoittaa sitä, että lopputapahtuman osallistujat saavat töilleen aiempaa suuremman yleisön ja pääsevät tapaamaan vielä aiempaa isomman joukon muita innovatiivisia nuoria.

Tapahtuma ajoittuu huhtikuun puoliväliin.

Edellinen
Edellinen

Yliopistoyhteistyö tukee koulun omaa toimintaa

Seuraava
Seuraava

EUCYS 2023 Bryssel