Nämä nuoret edustavat Suomea kansainvälisissä tiedetapahtumissa
TuKoKen lopputapahtuman yhteydessä valitaan vuosittain myös Suomen edustajat kansainvälisiin Regeneron ISEF - ja EUCYS-tapahtumiin. Tänä vuonna ulkomaille kilpailemaan lähtevät Justus Hansen, Miro Keimiönniemi, Manu Kiiskilä, Joonatan Korpela, Tarmo Sorsa ja Adam Yousfi.
Regeneron ISEF -tapahtumaan valitut TuKoken edustajat
Yhdysvaltalaisen Regeneron ISEF -kilpailun (International Science and Engineering Fair) tapahtumapaikka on tänä keväänä Atlanta, ja kisa ajoittuu toukokuun alkuun (8.–13.5.2022). Tapahtumaan valittiin TuKoKen II sarjasta yksi ja III sarjan kaksi edustajaa.
Manu Kiiskilän työ ”Emulating Human Vision Processes to Quantify an Environment” esittää tavan, jolla huoneen syvyyden ja leveyden voi arvioida käyttäen semanttista segmentointia ja kohteentunnistusta. Asiantuntijat kiinnittivät työssä huomiota Kiiskilän kykyyn käyttää koneoppimista ongelman ratkaisemiseksi.
Tarmo Sorsa on työssään ”Månsaksen niityillä” ottanut suurennuslasin alle kotiseutunsa Helsingin Maunulan epäviralliset paikannimet ja nimistökerrostumat. Asiantuntijoiden mukaan työstä paistaa innostuneisuus ja perehtyneisyys nimistötutkimukseen.
Justus Hansen ja Joonatan Korpela ovat tutkineet sähköautojen latausinfrastruktuurin riittävyyttä Suomessa. He ovat lähestyneet työssään latausinfran tarvetta monipuolisilla simulointimenetelmillä. Asiantuntijat kiittävät tekijöitä monipuolisten lähdeaineistojen käytöstä ja lataamisen tarpeen sekä taustatekijöiden kattavasta pohdinnasta.
Manu Kiiskilä
Emulating Human Vision Processes to Quantify an Environment
Tampereen kansainvälinen koulu (FISTA)
Tarmo Sorsa
Månsaksen niityillä – Maunulan alueen epäviralliset paikannimet ja nimistökerrostumat
Helsingin matematiikkalukio
Justus Hansen ja Joonatan Korpela
Sähköautojen latausinfrastruktuurin riittävyys Suomessa
Valkeakosken tietotien lukio / Päivölän kansanopisto
EUCYS-tapahtumaan osallistuvat TuKoKen edustajat
EU:n nuorten tiedekilpailu EUCYS (European Union Contest for Young Scientists) järjestetään syyskuussa Leidenissa Alankomaissa. Tapahtumaan lähtevät TuKoKen III sarjan kärkeen sijoittuneet työt.
Miro Kemiönniemi tutki musiikintuotanto-ohjelmistojen hinnoitteluun vaikuttavia tekijöitä. Hänen tavoitteenaan oli ymmärtää syvemmin digitaalisten tuotteiden roolia nykytaloudessa. Kilpailun asiantuntijoiden mukaan työ on kiinnostava, koska se käsittelee markkinatasapainon syntymistä sellaisten digitaalisten hyödykkeiden markkinoilla, joissa hyödyke on kulumaton.
Adam Yousfi kehitti työssään uuden teoreettisesti toimivan syöpähoidon. Idea perustuu syöpäsolujen telomeraasituotannon keskeyttämiseen poistamalla hTERT-geeni solujen perimästä CRISPR Cas9 -menetelmällä. Seuraa geneettinen muutos, jonka myötä seuraava syöpäsukupolvi ei saa telomeraasia käyttöönsä ja lopulta kuolee.
Miro Keimiöniemi
The Pricing of Digital Goods in the Music Production Software Industry
Tampereen lyseon lukio
Adam Yousfi
Syöpäleikkuri hTERT - CRISPR Cas9
Kulosaaren yhteiskoulun lukio, Helsinki