Usein kysyttyä TuKoKesta

Milloin TuKoKe-kilpailun ilmoittautuminen alkaa ja päättyy?

Vastaus löytyy sivulta TuKoKen aikataulu. Kannattaa myös seurata TuKoken Facebook-sivua ja tämän sivuston uutisosiota. Tiedotamme siellä kilpailun etenemisestä ja ajankohtaisista asioista.

Voiko työni olla kirjallisuus- tai teoriakatsaus?

Kyllä, voit osallistua myös sellaisella työllä, jossa ei ole kokeellista osuutta.

Lue lisää sivulta Miten teen raportin työstäni?

Voiko työni olla tietokoneohjelma?

Kyllä. Ohjelman lisäksi sinun pitää kuitenkin tehdä myös raportti ohjelman tekemisestä ja sen tarkoituksesta.

Lue lisää sivulta Miten teen raportin työstäni?

Voinko osallistua TuKoKeen vaikka olen jo osallistunut samalla työllä toiseen kilpailuun?

Kyllä, osallistuminen muihin kilpailuihin ei ole este TuKoKeen osallistumiselle.

Voinko osallistua uudelleen, vaikka olen jo osallistunut aikaisempina vuosina?

Kyllä, voit osallistua TuKoKeen vaikka joka vuosi siihen asti, kunnes täytät 21. Jos haluat osallistua uudelleen samalla työllä, sitä täytyy jatkokehittää. Täsmälleen samalla työllä et voi osallistua uudelleen.

Lue lisää sivulta Säännöt.

Voinko osallistua, jos työlläni ei ole ohjaajaa?

Kyllä, TuKoKeen voi osallistua myös työllä, jolla ei ole ollut ohjaajaa. Alle 18-vuotiaat tarvitsevat osallistumiseen huoltajan suostumuksen. Lue lisää sivulta Miten lähetän kilpailutyön?

Miten pääsen lopputapahtumaan?

Oma työ pitää ensin lähettää ajallaan TuKoKen ilmoittautumisjärjestelmän kautta kilpailun järjestäjille. Sen jälkeen työ arvioidaan ja sille haetaan asiantuntijan lausunto. Itse työn ja annetun lausunnon perusteella TuKoKen monialainen esiraati ja järjestäjät päättävät, pääseekö työ lopputapahtumaan. Vuosittain lopputapahtumaan valitaan noin 40 työtä.

Lue lisää lopputapahtumasta.

Miten työt valitaan lopputapahtumaan?

Lopputapahtumaan valitaan töitä tasapuolisesti ilmoittautumisten suhteessa kaikista sarjoista ja kaikilta aihealueilta. Valinnassa huomioidaan lähetetyt raportit ja niille annetut asiantuntijalausunnot.

Lue lisää töiden arvioinnista sivulta Arviointi ja palkinnot.

Voinko osallistua useammalla työllä?

TuKoKe-kilpailuun voi osallistua enintään kahdella työllä. Lopputapahtumaan voi kuitenkin päästä edustamaan vain yhtä työtä. Lopputapahtumaan valitaan työ, joka sijoittuu parhaiten ennakkoarvioinnissa.

Lue lisää sivulta Säännöt.

Miten laaja raportin tulee olla?

Raportin vähimmäispituutta ei ole määritelty, mutta jokaisesta raportista täytyy käydä ilmi tärkeimmät asiat työn tekemisestä ja sen taustasta. Raportin suositeltava enimmäispituus kansilehtineen ja lähdeluetteloineen on 20 sivua. Voit sijoittaa työhösi liittyvät liiteaineistot, taulukot ja raakadatan jne. erilliseen tiedostoon tai tiedostoihin, jotka voit palauttaa erikseen.

TuKoKea avustaa joukko eri alojen asiantuntijoita. He antavat vapaaehtoisesti aikaansa TuKoKe-töiden arvioinnille. Pyydämme, että pysyt annetussa sivumäärässä, jotta arvioijien työmäärä pysyy kohtuullisena. Oman tekstin tiivistämisessä auttaa aiheen rajaaminen, yksityiskohtien valikoiminen sekä tekstin hiominen ja ilmaisun tiivistäminen.

Lue lisää sivulta Miten teen raportin työstäni?

Millaisia palkintoja tukokessa on?

Kaikki TuKoKen lopputapahtumaan valitut työt palkitaan rahastipendeillä. Lisäksi jaetaan muita pienempiä palkintoja sekä matkapalkintoja kansainvälisiin tapahtumiin.

Lue lisää sivulta Arviointi ja palkinnot.

Kuinka vanha TuKoKe-kilpailu on?

TuKoKe on perustettu 1979, ja ensimmäinen lopputapahtuma pidettiin 1980.

Etkö löytänyt vastausta kysymyksesi?

Ota yhteyttä

Tuula Pihlajamaa, Tekniikan Akateemiset

tuula.pihlajamaa(at)tek.fi

p. 040 508 6469